Dienstverlening

“Knowledge is of no value, unless you put it into practice”
- Anton Chekhov

Brein en Communicatie

Vraag & antwoord

Heb jij een vraag voor de expertisecel Brein en Communicatie? Mail naar dorien.vandenborre@thomasmore.be. Zij geeft je vraag door aan de juiste expert. 

Te veel prikkels

Communiceren met anderen kost inspanning voor iemand met afasie. Luisteren naar wat gezegd wordt, switchen tussen verschillende gesprekspartners, zelf bijdragen aan het gesprek; al deze mentale acties kosten tijd en moeite.  

Mogelijk zet je man zich daarom liever apart: zo kan hij het aantal prikkels beperken. 

 

Hoe kan je hierop inspelen als partner?

Probeer feestjes met veel mensen te vermijden. Het is beter om twee of drie mensen tegelijk uit te nodigen. Zo beperk je het aantal prikkels. 

Spreek in korte zinnen zodat je man slechts een beperkte hoeveelheid informatie moet verwerken. Geef hem ook voldoende tijd om te reageren. Een gesprek voeren kost immers tijd en moeite voor hem. 

 

Gratis e-learning voor naasten

De expertisecel Brein en Communicatie ontwikkelde samen met de hogeschool Utrecht en Arnhem-Nijmegen een e-learning over afasie. Enkele korte filmpjes verduidelijken wat afasie is en geven concrete communicatietips voor naasten.
Raadpleeg hier de e-learning

 

Postgraduaten, symposia, cursussen en studiedagen

Wij bieden een open aanbod van vormingen.

Vormingen in de kijker:

 

Vormingen op maat

Medewerkers van de expertisecel Brein en communicatie bieden ook vormingen op maat van jouw organisatie aan.

Wil je meer weten over taal-, spraak- en slikproblemen na een hersenletsel? Wil je de communicatie tussen zorgprofessionals en mensen met afasie versterken en dit beter inbedden in de zorginstelling? Heb je vragen over neurostimulatie (tDCS) of online afasietherapie? De experten van Brein en communicatie helpen je graag verder.

Heb je interesse in een vorming op maat of wil je meer weten over ons aanbod?
Neem contact op met dorien.vandenborre@thomasmore.be, coördinator Onderzoek en Dienstverlening.